Lekkers van het seizoen: 5 keer prijs met radijs

dinsdag, 7 april, 2015 - 10:41

Het aanbreken van de lente, daar word je toch gelukkig van, niet? De eerste zonnestralen die door het wolkendek piepen en je onmiddellijk een energieboost geven, geweldig is dat. Ook op culinair vlak luidt de komst van de lente een welgekomen ommekeer in. Stevige stoofschotels maken plaats voor lichtere gerechten en één van de producten die mee het mooie weer mogen maken zijn ongetwijfeld radijsjes. Wij zochten vijf frisse gerechtjes voor jullie uit, kwestie van de lente gepast te vieren.

 

 

  • Op zoek naar een smaakmaker waarin de scherpe, peperachtige smaak van de radijs optimaal tot zijn recht komt? Dan ben je bij onze  vinaigrette van radijsjes aan het juiste adres. Ideaal om een simpel slaatje op smaak te brengen, maar ook een delicate coquille is gebaat met de nodige dosis pit.  In een afsluitbare pot is deze vinaigrette tot een maand houdbaar.
  • Ben jij iemand die ondanks het nieuwe seizoen met een vleugje heimwee aan de winterperiode blijft terugdenken? Goed nieuws,  deze gerookte kalkoen met gegrilde romanesco, radijzen en notensla is een echt overgangsrecept. Het rokerige van de kalkoen en de gegrilde romanesco zijn een knipoog naar de winter,  de notensla en de radijzen zijn op en top lenteproducten.
  • Wil je wat variatie brengen in de lunchpakketen die je dagelijks mee naar kantoor neemt? Probeer zeker dezesalade van quinoa met geitenkaas en radijs.’ Hier geen slablaadjes maar quinoa die de basis uitmaakt, aangevuld met geweldige smaakmakers zoals koriander, munt en ook heerlijk gemarineerde radijzen.
  • Zit er in de nabije toekomst een (communie)feest aan te komen waarvoor je op zoek bent naar een in het oog springend gerecht? Deze ‘tartaar van gepekelde zalm met radijsjes en granny smith’ kan je ongetwijfeld bekoren. Klinkt als een eenvoudige zalmtartaar maar het effect van de whiskypekel mag je niet onderschatten. De hangop van yoghurt en de granny smith zorgen voor de frisse zuurtjes zorgt, de radijsjes voor de nodige kick!
  • Kan je net als ons moeilijk kiezen tussen kaas of een dessert na de maaltijd? Misschien moet je eens een combinatie van de twee proberen en deze ‘salade met radijs en panna cotta van kaas’ op tafel toveren. Pittig, zoet, hartig… dit verrassende gerecht heeft het allemaal. 

Ook mooi meegenomen, radijsjes kun je thuis makkelijk kweken in de tuin of in een pot. Plezier in de tuin, en in de keuken!