Vinaigrette van radijsjes

Ingrediënten

  • 30 cl rodewijnazijn (wittewijnazijn mag ook)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 th lepel korianderzaad
  • 1 th lepel komijnpoeder
  • 7 zwarte peperbolletjes
  • 12 zilveruitjes
  • 1 bussel radijsjes
  • 50 gr suiker
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Was de radijsjes, verwijder kroontje en uiteinde en dep ze even droog.

  2. Indien verse uitjes: pel de uitjes (ik gebruik deze vanuit het diepvriesvak die reeds gepeld zijn).

  3. Snij de radijsjes en de uitjes doormidden in de hoogte en leg ze in een gesteriliseerde bokaal. Voeg de peperbollen, de komijn, de korianderbolletjes, het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe.

  4. Verwarm de rode wijnazijn samen met de suiker en het zout en laat het geheel een minuutje koken. Giet dit mengsel over in de bokaal over de radijsjes en de uitjes met hun kruiden.

  5. Goed afsluiten en 24 uur laten trekken. Een maand houdbaar.

0

Nog geen stemmen