Lekkers van het seizoen: kreeft

zondag, 22 november, 2015 - 10:09

Dat kreeft een luxeproduct is, dat staat als een paal boven water. Het is ook één van die producten – net als zwezeriken trouwens – die mensen liever op restaurant eten dan zelf te bereiden. Te bewerkelijk volgens sommigen en een kreeft, die koop je uiteraard ook nog altijd levend. Wij diepten in onze archieven vijf gevarieerde, haalbare recepten op met kreeft in een glansrol. Om duimen en vingers bij af te likken.

1. Kreeft Belle-Vue

Laten we direct met de deur in huis vallen en de spits afbijten met een onvervalste klassieker. De ‘kreeft belle-vue’ is het uitgelezen bewijs dat je een kreeft perfect kunt eten met niet meer dan wat sla, een hardgekookt eitje en cocktailsaus.   

Recept

 

2. Gegratineerde kreeft

Een gerecht dat zich perfect leent voor een feestelijke gebeurtenis is ongetwijfeld ‘een gegratineerde kreeft’. De voorbereidingen kun je perfect vooraf treffen en het gratineren doe je net voor het serveren.   

Recept

 

 

3. Broodje kreeft met limoenmayonaise

In het uitzonderlijke geval dat je overschotjes kreeft hebt –bij ons zou het geen waar zijn -  is het goed om weten dat je die uiteraard nog kunt gebruiken op een later tijdstip. Waarom geen ‘broodje kreeft met limoenmayonaise’ als lunchpakket mee naar het werk nemen bijvoorbeeld.  

Recept 

4. Ravioli van kreeft en girollen

Dankzij zijn delicate smaak is kreeftenvlees niet alleen een delicatesse op zich, het laat zich ook perfect combineren met andere mooie producten. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een ‘ravioli van kreeft en girollen’, een gerecht waarbij land en zee elkaar ontmoeten in een verrassend buideltje.  

Recept 

5. Oosterscheldekreeft met lentegroenten

Jonge worteltjes, groene en witte asperges, peultjes, nieuwe aardappelen, kreeft…. het zijn stuk voor stuk producten van het moment. Deze bereiding van ‘Oosterscheldekreeft met lentegroenten’ is dan ook het ideale gerecht om deze reeks van vijf mee af te sluiten.

Recept