Mijn Pop-uprestaurant! - De restaurants gaan open!

donderdag, 27 maart, 2014 - 16:09

Eén dag eerder, op vrijdag 28 maart 2014, worden de pop-ups officieel geopend door burgemeesters Yvan Mayeur, Bart De Wever, Daniel Termont, Hilde Claes en Vincent Van Quickenborne, en dit in het bijzijn van hun schepenen. Na de openingsspeech en het doorknippen van de lintjes heffen ze samen met de duo’s en hun kersvers team het glas. Hopelijk kan de keukenbrigade het hoofd koel houden tijdens de coup de feu en heeft het zaalpersoneel de beentjes ingesmeerd, want de reservaties lopen goed en vanaf zaterdag is het 'voor echt'. We stellen de verschillende pop-uprestaurants samen met hun team graag even voor.

Een korte voorstelling van elk restaurant:

1. Twenty-Two, Noémie en Jeremy, Antwerpen (link)

Het vinden van een catchy concept bleek voor Noémie en Jeremy geen evidentie te zijn. Nadat ‘The Cook is a DJ’ erg lauw onthaald werd door de jury gooide het Antwerpse duo het roer opnieuw volledig om. Zij verwelkomen hun klanten vanaf zaterdag in hun ‘urban farm’ en brengen het plattelandsgevoel op die manier naar de stad.

Koken zoals Jeremy? Maak dan dit gerecht: link.

2. WOLF, Gent (link)

Oud versus nieuw. Klassiek versus deconstructie. Grootmoeders keuken versus moderne bereidingen. Maël en Stefanie delen hun pop-up op in twee verschillende gedeeltes. Ze willen hun klanten onderdompelen in een huiselijke sfeer waarbij gezelligheid centraal staat.

Koken zoals Maël? Maak dan dit gerecht: link.

3. Sticks & Stones, Brussel (link)

Smaakvolle gerechten op een stokje. Dat was het idee waarmee Hanne en Jaro meteen aan de slag gingen. Een idee dat de voorbije weken verder werd uitgewerkt en op de steun van de jury kon rekenen. In hun interieur werken Hanne en Jaro met Brusselse invloeden, zoals een reeks portretten van bekende Brusselaars.

Zin om een gerecht van hun kaart te maken? Kip tandoori op een stokje: link

4. STORM, Kortrijk (link)

Wie van visgerechten houdt, zit goed in visbar STORM van Barbra en Stefaan. Het duo liet een zeestorm overwaaien naar de stad en serveert in hartje Kortrijk verse visgerechten in een puur en gezellig kader. In dat kader staat ook mooie fotografie centraal, waarbij vooral de naaktfoto van Barbra en Stefaan zelf in het oog springt.

Zin om een gerecht van hun kaart te maken? Wok op Thaise wijze: link.

5. Spotlight, Hasselt (link)

De naam Spotlight verklapt het al, in Hasselt staat fashion centraal. Deborah en Nathan ontvangen hun gasten in een modern interieur, met subtiele toetsen uit de fashion wereld. Op het bord kiest het Limburgse duo voor Italiaanse gerechten, die symbool staan voor hun vurige en temperamentvolle karakter.

Zin om een gerecht van hun kaart te maken? Italiaanse risotto

 

Zelf zin om eens te gaan eten? Reserveer je tafel via deze link. Haast je wel, want een aantal restaurants zitten al aardig vol.