Mijn Pop-uprestaurant!: Coquilles met bloedworst en appel

Ingrediënten

Dit gerecht lijkt moeilijk, maar is het helemaal niet. Geef het een kans en probeer het eens!

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in stukjes. Karamelliseer in een mix van bruine en gewone suiker en boter. Voeg fijngesneden gember en een mespunt curry toe.

  2. Mix de appelen tot je een zalf of crème hebt.

  3. Schil de aardappelen en snij fijn. Kook gaar in room en melk met nootmuskaat en zout. Mix fijn.

  4. Haal door een zeef. Giet in een espumafles en draai er drie gasvullingen op.

  5. Rasp de rode kool fijn. Stoof aan met wat suiker, steranijs, een fijngesneden sjalotje en kardemom. Voeg zeste en sap van 1 citroen toe. Blus met water en laat gaar koken onder deksel.

  6. Mix ook de rode kool tot puree.

  7. Snij de bloedworst in stukjes. Bak ze in wat boter in de pan.

  8. Snij twee coquiles tot carpaccio. Bak per persoon een coquille in een hete pan. Bak ze kort aan elke kant en kruid met peper en zout.

  9. Laat de bruine fond inkoken. Kruid met peper en werk af met klontjes boter.

  10. Serveer alles op een mooi bordje. Werk af met stukjes appel.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Maël en Stefanie

Voor Mijn Pop-uprestaurant! werken Maël en Stefanie rond Vlaamse klassiekers. Elke klassieker krijgt een moderne twist. Hun restaurant wordt dan ook omgebouwd tot een echte living. Dit gerecht staat op de kaart in hun Pop-Uprestaurant in Gent.