Outdoor veggie: vier tips voor een heerlijk tuinfeest

Outdoor veggie: vier tips voor een heerlijke veggie barbecue
woensdag, 1 juli, 2015 - 16:04
vegetarisch

Hiermee is mijn eerste barbecue-uitnodiging voor dit jaar binnen! Ik ga er gretig op in, ondanks de vermoeidheid door onze slecht slapende zeven en een half maander.

 

Als er niet geslapen wordt, dan mogen we op zijn minst toch lekker eten onder vrienden. Dat vind ik er toch van. Tijdens mijn middagpauze vind ik rust in de hangmat en inspiratie in kookboeken met mooie plaatjes en zomerse outdoor gerechten. First things first: een dipsausje voor de aperitief. Ik zoek een dip met de friszurige smaak van tzaziki, maar dan zonder look. Deze yoghurtdipsaus met feta, pistache en basilicum ziet eruit als een prima aperitiefdip!

 

 

Als bijgerecht wil ik graag een zomers slaatje. Liefst eentje boordevol seizoensgroenten en stralende vitamines om de vermoeidheid mee te bestrijden. Bingo! Dit recept met asperges, romanesco, bloemkool, rode biet, wortelen en boontjes zijn een schot in de roos. Van erwtjes ben ik geen fan, dus negeer ik ze vakkundig. 

 

 

 

Nu nog een vervangvleesje voor op de barbecue. Groentjes zijn er al voldoende, dus ga ik voor een granenburger op basis van quinoa. Ik vrees wel dat hij op de barbecue wat zal uitdrogen, dus zet ik ook nog in op (portobello)champignons met zachte geitenkaas als vulling.

Na het werk snel nog wat boodschappen doen, voor we bij de vrienden gaan koken en genieten van dat outdoor veggiemenu! Smakelijk!