Salade van primeurgroenten, gekookt ei en mosterdvinaigrette
Ingrediënten
-
4 witte asperges
-
8 bloemkoolroosjes
-
4 rode bieten
-
4 wortelen
-
100 gr boontjes
-
handvol groene erwten
-
50 gr waterkers
-
2 el bieslook, fijngehakt
-
zwarte peper en grof zeezout
-
6 eieren, zachtgekookt
voor de vinaigrette
-
1 el dijonaise
-
2 eigelen
-
1 el wittewijnazijn
-
2 th lepel suiker
-
peper en zout
-
2 dl maisolie
Bereiding
Doe een laag grof zeezout in een ovenschaal en plaats de rode biet erop. Bedek met grof zeezout en bak de rode biet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Schil en snijd ze in mooie stukken.
Kook de rest van de groenten al dente 2 tot 5 minuten in gezouten water. Laat de groenten afkoelen in koud water. Klop in een kom de mosterd, suiker, eigeel en azijn los. Voeg er al kloppend de olie langzaam aan toe. Kruid af met peper en zout.
Snijd de eieren in twee. Verdeel de groenten en kruiden mooi over vier borden. Voeg peper en zout toe. Giet er wat mosterddressing over en rond. Plaats de eieren mooi op het bord. Werk af met de fijngehakte bieslook en eventueel wat waterkers.
Biertip: La Chouffe blond
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be