Rauwe zalm met zalmeitjes en tomaten

Ingrediënten

 • 200 gr zalmfilet
 • 1 potje zalmeitjes
 • 2 tomaten
 • bieslook
 • sap van 1/4 citroen
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Hapje

Bereiding

 1. Snijd de tomaten in kwarten. Wrijf elk stuk met het vruchtvlees naar beneden door een metalen zeef, zodat je in de zeef enkel nog de pitjes en het vel overhoudt en aan de andere kant een dikke tomatenbrij krijgt (zie tip onderaan).

 2. Voeg aan de tomatenbrij twee eetlepels olijfolie, een beetje citroensap, wat fijngesneden bieslook en drie kwart van de zalmeitjes toe. Kruid met peper en zout.

 3. Snijd de zalm in stukjes, giet er een beetje olijfolie bij en wat citroensap. Kruid met peper en zout. Verdeel over vier glaasjes.

 4. Verdeel de tomatensaus over de glaasjes met zalm en werk af met de resterende zalmeitjes en een beetje bieslook.

 5. Tip: porties: Serveer dit als hapje of voorgerecht. Reken 50 gram zalm per persoon alshapje en 100 gram per persoon als voorgerecht. Als voorgerecht serveerik de zalm in plakjes op een bordje met daarop het sausje. Het is geenprobleem om het tomatensausje op voorhand klaar maken, maar giet hetpas over de zalm als de gasten er zijn. In het tomatensap zit veel vocht enanders gaat dit scheiden.

 6. Tip: dik tomatensap: Je zou de tomaten ook kunnen ontvellen en ontpitten en het vruchtvleesmixen. Maar ik vind het makkelijker om het vruchtvlees door een zeef tewrijven.

0
Nog geen stemmen

Puur Genieten 2

Recepten
Pascale Naessens
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme, Diego Franssens, Wout Hendrickx
ISBN
9789401409865
Meer info >>>