Pimp je slaatje: vijf coole dressings voor zalig lekkere slaatjes

dinsdag, 24 mei, 2016 - 11:06
vegetarisch
De dressings die ik maak, vertrekken altijd vanuit dezelfde basis: een deel zuur, een half deel zoet en drie delen olie. Afhankelijk van mijn gemoed, van wat ik in huis heb en van welke salade ik gebruik, varieer ik met de soorten zuur, zoet en olie. Met deze basis kan je echt alle kanten uit. Met een klein beetje creativiteit, voeg je hier en daar nog wat extra toe en tover je de heerlijkste dressings op tafel. Dressing Onderstaande geheugensteun helpt je de hele slaatjesperiode lang de lekkerste dressings te bereiden! Infographic met vijf heerlijke dressing Ben je even inspiratieloos om een salade te bedenken? Geen nood, onze saladepagina’s barsten van de snelle en minder snelle recepten. Je vindt er zeker precies wat je zoekt! Smakelijk!  

Slaatje van tomaat, artisjok en mozzarella

Dit slaatje brengt je dadelijk in Italiaanse sferen! Vervang de ham door wat geitenkaas voor een volledige veggie versie.

Slaatje mozzarella artisjok  

Het recept vind je hier.

   

Tomatensalade met burrata

Deze tomatensalade is echt iets voor in de zomer. Verse tomaten in allerlei kleuren en vormen, een lekkere dressing en verse burrata, wat een zalige combinatie.

Tomatensalade

Het recept vind je hier.

 

Ontdek hier nog veel meer heerlijke slaatjes.