Tomatensalade 'Tel Aviv style' met burrata

Ingrediënten

Een geslaagde barbecue, daar komt meer bij kijken dan enkel en alleen vlees en vis van de gril. Deze salade is ideaal in de lente of voor bij een barbecue in de zomer. Super gezond, glutenvrij en écht lekker!

Tip: Vind je niet alle tomaten, maak het dan met gewone tomaten!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Midden-Oosters
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Salade

Bereiding

  1. Snij de lente-uitjes en de oregano fijn. Hak de chilipeper fijn.

  2. Verwijder het worteltje van de erwtenscheuten.

  3. Snij de rode ui fijn. Ontpit de zwarte olijven. Snij in stukjes.

  4. Was en snij de radijsjes fijn. 

  5. Kook de eitjes hard. Pel en laat afkoelen. Gebruik enkel de dooier.

  6. Emondeer de gewone tomaten. Haal het groene steeltje uit de tomaat. Snij een kruis in de onderkant. Leg tien tellen in kokend water en verfris dadelijk in koud water. Verwijder het vel en snij in partjes.

  7. Snij de Coeur De Boeuf tomaten in stukken en brand met een bunzenbrander.

  8. Snij de tijgertomaten in stukjes.

  9. Meng alles onder elkaar in een grote kom. Kruimel wat feta en burrata kaas over de salade. Werk af met wat blaadjes verse tijm, fleur de sel, zwarte peper, citroensap en olijfolie. 

0

Nog geen stemmen