Schrikkeldag, hemels gezond of duivels overdadig? Vijf heerlijke zondes op 1 dag.

Schrikkeldag, hemels gezond of duivels overdadig? Vijf heerlijke zondes op 1 dag.
donderdag, 25 februari, 2016 - 09:15

Gelukkig leent deze schrikkeldag zich ook perfect om je eetgewoontes voor één dag uit te balanceren. Ben je al het hele jaar op dieet, dan is de schrikkeldag het uitgelezen moment om eens heerlijk te schransen. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook. Laat je eetpatroon doorheen het jaar een beetje te wensen over? Dan is 29 februari het moment om voorbeeldig en gezond te eten.  

Weet het duiveltje op je rechterschouder je te overtuigen om op 29 februari verschrikkelijk overdadig te eten? Dan komen volgende recepten ongetwijfeld van pas.

 

Een Engels ontbijt als flinke start

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat is algemeen geweten. Een flinke start is dan ook het halve werk. Als een volledig Engels ontbijt met onder andere tomaten, aardappelen, spek, eieren, witte bonen, brood, bloedworst en niertjes niet overdadig is, dan weten wij het ook niet meer.

Recept

 

Een snelle lunch

Het ideale lunchgerecht is snel klaar en zit boordevol smaak. In dat geval zit je met deze dubbele ‘cheese and bacon burger’ alvast aan het juiste adres. Desgewenst kun je deze burger nog ‘supersizen’, maar of dat een goed idee is…

Recept

 

Côte à l’os met frietjes

Wij zijn de laatste mensen om het fijne initiatief Dagen zonder Vlees stokken in de wielen te steken, maar bij overdaad kunnen we niet anders dan denken aan een gigantische lap vlees. Een flinke côte à l’os bijvoorbeeld, geserveerd met kruidenboter, frietjes en mayonaise.

Recept

 

 

Long Island Iced Tea

Als er één cocktail is die onschuldiger klinkt dan hij werkelijk is, dan is het de Long Island Iced Tea wel. Zo tellen wij onder de ingrediënten Cointreau, gin, rum, tequila, en wodka. Op vlak van alcohol alvast overdadig genoeg om niet meer te spreken van een ‘onschuldige limonade’.

Recept

 

Chocoladetaart als dessert

Wie na dit alles nog zin heeft in een dessertje raden we met plezier deze heerlijke chocoladetaart aan. Dat, en allicht ook een bezoekje aan de dichtsbijzijnde dokter want zoveel overdaad kan onmogelijk gezond zijn.

Recept

 

Dus U koos voor een overdadige schrikkeldag? Dan kunnen we alleen maar hopen dat gezond verstand zegeviert en u de rest van het jaar een gematigdere keuze aan de dag legt. :-D