Speciaal voor papa: Engels ontbijt
Ingrediënten
-
4 tomaten
-
arachideolie
-
enkele aardappelen
-
4 spekreepjes
-
2 varkensniertjes
-
1 el smout
-
2 bloedworsten
-
2 sneden brood
-
boter
-
2 eieren
-
1 blik witte bonen in tomatensaus
Bereiding
Verwarm de oven voor op 90°C. Verwijder het kroontje van de tomaten, snij ze in de helft en kruid met peper en zout. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en leg de tomaten hierin met de snijkant naar beneden. Draai om als de snijkant aangekleurd is.
Rasp enkele gekookte aardappelen en doe ze in een kom. Kruid met peper en zout. Verhit een bodem arachideolie in een andere pan en vul intussen een uitsteekvorm met de geraspte aardappelen, druk goed aan tot je een echt koekje krijgt. Leg ze nu in de pan en laat zacht bakken. Draai regelmatig om tot je een krokant, goudkleurig koekje (‘hash brown’) hebt.
Haal de tomaten uit de pan, leg ze op een bord en hou ze warm in een voorverwarmde oven van 90°. Laat 4 spekreepjes bakken in een pan en kruid met peper. Hou ze samen met de tomaten en hash browns warm in de oven.
Snij de niertjes langs één kant open en verwijder het witte gedeelte. Snij de uiteinden van de bloedworst en snij ‘m vervolgens in schijfjes. Verhit 1 eetlepel smout in een pan en laat de bloedworst en de niertjes hierin bakken. Kruid de niertjes rijkelijk met peper en zout.
Toast 2 sneden brood en bak tenslotte 2 eieren in de pan. Haal de tomaten, spek en hash browns uit de oven en serveer. Als extra afwerking kan je nog witte bonen in tomatensaus toevoegen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be