Sofie Dumont verwent Bieke en Erik uit Dansdate

vrijdag, 23 januari, 2015 - 13:00

Een namiddag lang bereidde Sofie in haar keuken drie superlekkere gerechten voor. Daarna ging ze naar Schilde, waar Erik en Bieke haar hartelijk verwelkomden. Na een lekker glaasje bubbels was het tijd voor het eerste gerechtje.

Sint-Jakobsvruchten werden gemarineerd in een frisse vinaigrette en geserveerd met komkommer, aardpeer en granaatappel. Het resultaat was een lekker, fris en zeer mooi gerecht. Bieke en Erik vonden het alvast een topgerechtje. Ook in het glas kwam een heerlijk fris wit wijntje. Wil je het zelf proberen? Geen probleem, want het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. 

 

 

 

Voor het hoofdgerecht ging Sofie de Oosterse toer op. Omdat het nu het moment van de skrei is, koos ze voor deze jonge kabeljauw. Sofie bracht het op Japanse wijze met een heerlijk smeuïge lookpuree. Ook dit was een voltreffer. Zowel Erik als Bieke zijn fan van de Aziatische keuken. Zelfs de jongste dochter, die anders nooit vis eet, at haar bordje helemaal leeg. Als afsluiter serveerde Sofie een heerlijke chocoladetaart.

Bieke, Erik en hun dochters genoten met volle teugen van de kookkunsten en warme bediening van Sofie. Er werd nog gezellig nagepraat, herinneringen over Dansdate opgehaald en zo werd het niet alleen een lekkere, maar ook een gezellige avond.

 

"Nu willen we elk jaar Dansdate winnen. Merci Sofie!" - Bieke en Erik 

 

 

 

Wil je zelf Sofie haar feestmenu maken? Je vindt hier de recepten.

Gemarineerde Sint-Jakobsvruchten met granaatappel, komkommer en aardpeer

Skrei met lookpuree

Heerlijke chocoladetaart