Heerlijke chocoladetaart met marsepein en zure room

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 g chocolade 80%
  • 80 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • 100 g marsepein
  • rode kleurstof
  • een paar viooltjes

Voor de zure room

  • 250 g zure room
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 1 el bloemsuiker
  • 1 mespunt kaneel

Speciaal voor Bieke en Erik, de winnaars van dansdate, maakte Sofie Dumont een heerlijk driegangenmenu. Als dessert maakt ze een heerlijke chocoladetaart.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng marsepein met rode kleurstof. Kneed tot roze hartjes.

  2. Klop de zure room op, meng met twee eetlepels oranjebloesemwater, een eetlepel bloemsuiker en een mespunt kaneel. Doe in een spuitzak en zet in de koelkast.

  3. Smelt de boter, suiker en chocolade op een laag vuurtje. Zorg dat het niet kookt.

  4. Hou van het vuur. Meng er de eieren onder.

  5. Vet de taartvorm in. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  6. Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéstokje om te testen of het deeg gaar is.

  7. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen. Warm net voor het serveren kort op. Serveer met zure room, een paar viooltjes en een marsepeinen hartje.

0
Nog geen stemmen