Heerlijke chocoladetaart met marsepein en zure room
Ingrediënten
-
3 eieren
-
1 eidooier
-
100 g chocolade 80%
-
80 g rietsuiker
-
100 g boter
-
100 g marsepein
-
rode kleurstof
-
een paar viooltjes
Voor de zure room
-
250 g zure room
-
2 el oranjebloesemwater
-
1 el bloemsuiker
-
1 mespunt kaneel
Bereiding
Meng marsepein met rode kleurstof. Kneed tot roze hartjes.
Klop de zure room op, meng met twee eetlepels oranjebloesemwater, een eetlepel bloemsuiker en een mespunt kaneel. Doe in een spuitzak en zet in de koelkast.
Smelt de boter, suiker en chocolade op een laag vuurtje. Zorg dat het niet kookt.
Hou van het vuur. Meng er de eieren onder.
Vet de taartvorm in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéstokje om te testen of het deeg gaar is.
Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen. Warm net voor het serveren kort op. Serveer met zure room, een paar viooltjes en een marsepeinen hartje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be