Gemarineerde skrei op Japanse wijze met edamame en lookpuree

Ingrediënten

voor de marinade

  • 150 ml mirin
  • 400 g witte misopasta
  • 225 g palmsuiker
  • 120 ml sake
  • 1 el vissaus

voor de puree

  • 800 g aardappelen (loskokend)
  • 4 tenen look
  • 1 klont boter
  • 2 el zure room
  • peper
  • zout

Speciaal voor Bieke en Erik, de winnaars van dansdate, maakte Sofie Dumont een heerlijk driegangenmenu. Als hoofdgerecht maakt ze een op Japanse wijze gemarineerde skrei met edamame en lookpuree.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Japans

Bereiding

  1. Meng alles voor de marinade. Warm kort op. Laat afkoelen

  2. Marineer de vis zes uren in de marinade.

  3. Stoom de edamamebonen. Haal uit de pel. 

  4. Schil de aardappelen. Stoom gaar. Pel de look, pers en kleur lichtjes aan in boter. Pureer de aardappelen en meng de look onder de puree. Voeg naar smaak zure room (of melk) toe en kruid met peper en zout.

  5. Stoom de lente-ui. Snij in stukken. Pel en snij de sjalot fijn. Pel en snij de look in schijfjes. Meng deze groenten en doe in een ovenschotel. Doe er de edamamebonen bij en besprenkel met olijfolie.

  6. Leg de vis in de ovenschaal. Gaar ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven van 250 graden Celsius.

  7. Was veldsla en peterselie. Snij grof. Meng net voor het serveren onder de puree.

  8. Serveer de vis met wat puree, groenten en jus van de ovenschotel.

0
Nog geen stemmen