Tips voor de Feestdagen: wat met veenbessen?
Van zoet naar hartig, van ontbijt naar hoofdmaaltijd terug naar zoet, de desserts. Deze recepten zijn ideaal voor de kerstbrunch of een Lazy Sunday. tip: kook je besjes eerst even in sinaasappelsap voor je suiker toevoegt (en zet het deksel op de pot, want ze gaan 'springen'). Een lekkere compote maak je zo: laat 200 g veenbessen met 4 el suiker, geraspte gember (2CM) en 4 el suiker met een scheutje water op een zacht vuur inkoken tot een compote.
Een zoet ontbijt
ontbijtmuffins met pompoen, veenbessen en kaneel
verloren brood met gebakken peer en veenbessen
Tijd voor aperitief
Maak je gin tonic extra feestelijk (en met extra vitamientjes) met veenbessensiroop:
In hartig gezelschap - ideaal bij wild
tournedos van hert met veenbessen, knolselderpuree en portosaus
stoofpotje van everzwijn met pastinaak, vijg en pommes duchesses
kalkoenrollade met veenbessensaus
Zweedse gehaktballetjes met veenbessen
Hartige en zoete desserts
warme camembert met veenbessen
verloren brood met gebakken peer