Tips voor de Feestdagen: wat met veenbessen?

Tips voor de Feestdagen: wat met veenbessen?
vrijdag, 27 november, 2015 - 15:09

Van zoet naar hartig, van ontbijt naar hoofdmaaltijd terug naar zoet, de desserts. Deze recepten zijn ideaal voor de kerstbrunch of een Lazy Sunday. tip: kook je besjes eerst even in sinaasappelsap voor je suiker toevoegt (en zet het deksel op de pot, want ze gaan 'springen').  Een lekkere compote maak je zo: laat 200 g veenbessen met 4 el suiker, geraspte gember (2CM) en 4 el suiker met een scheutje water op een zacht vuur inkoken tot een compote. 

 

Een zoet ontbijt

ontbijtmuffins met pompoen, veenbessen en kaneel

verloren brood met gebakken peer en veenbessen

 

Tijd voor aperitief

Maak je gin tonic extra feestelijk (en met extra vitamientjes) met veenbessensiroop

 

In hartig gezelschap - ideaal bij wild

tournedos van hert met veenbessen, knolselderpuree en portosaus

stoofpotje van everzwijn met pastinaak, vijg en pommes duchesses

hazenrug fine champagne 

ree met aardpeer

kalkoenrollade met veenbessensaus

Zweedse gehaktballetjes met veenbessen 

 

Hartige en zoete desserts

warme camembert met veenbessen

clafoutis met veenbessen

verloren brood met gebakken peer