Ree met aardpeer in de wok

Ingrediënten

  • 4 grote aardperen
  • 200 gr girollen
  • 600 gr reefilet
  • 2 el veenbessen
  • arachideolie
  • 2 el frambozenazijn
  • 1 el suiker
  • ½ fles porto
  • 2 dl (light)room
  • kervel
  • 1 th lepel groentenbouillon
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat de porto inkoken tot een siroop. Was en snijd de girollen fijn. Snijd de 2 aardperen in blokjes.

  2. Wok de girollen met de aardpeer en wat vanille in wat boter en arachideolie. Voeg er op het laatst de veenbessen bij met de suiker en blus met de azijn.

  3. Kook ondertussen de 2 andere aardperen gaar in wat water en 1 theelepel groentenbouillon. Voeg er wat vanille bij en wanneer alles gaar is ook de room. Mix alles tot een schuimige massa.

  4. Bak de reefilet rosé. Serveer de ree met het schuimige aardpeerschuim en aardpeerwok. Serveer eventueel met een schijfje ganzenlever en versier met kervel.

0
Nog geen stemmen