Van Virgin mojito tot crodino: 7 alcoholvrije variaties op de populairste cocktails

Vijf alcoholvrije variaties op de bekendste cocktails
maandag, 30 januari, 2017 - 16:30

Lekker aperitieven zonder alcohol, kan dat wel? Zeker! Hieronder vind je de bekendste cocktails, weliswaar zonder alcohol.

 

1. Pina Colada

De Pina Colada is  één van de drankjes uit de Caraïben en wordt ook wel de nationale drank van Puerto Rico genoemd. De rum wordt in deze versie uiteraard achterwege gelaten en vervangen door kokoswater en ananas.

Recept

  

 

 

2. Crodino

Apérol Spritz is misschien wel het nationale aperitiefje van Italië, maar ook wij Belgen zijn wel fan van dit bitter drankje. Sofie Dumont maakte speciaal voor Pieter Timmers een alcoholvrije variant met het alternatief crodino.

Recept

 

 

 

3. Mojito

Mojito is zonder twijfel één van onze bekendste cocktails. Overgewaaid uit Zuid-Amerika vond het hier al snel een plaats op de drankenkaarten. Gelukkig bestaat er ook eentje zonder alcohol. Even fris, even lekker.

Recept

 

 

4. Sangria

Een groot glas gevuld met veel fruit, ijsblokjes én sangria, dat is hét zomergevoel bij uitstek. Liever eentje, waar je geen katers van krijgt, dit is de oplossing.

Recept

 

 

5. Negroni

Net zoals Apérol Spritz is de Negroni één van de bekendste Italiaanse aperitieven. Niet te zoet, lekker fris en een beetje bitter. Ideaal. Wil je deze alcoholvrije versie maken? Best wel een uitdaging, maar echt de moeite.

Recept

 

 

6. Caipirinha

Misschien wel onze favoriete cocktail als we eerlijk zijn: dit Braziliaans drankje. Het lijkt op een Mojito, maar is toch weer een beetje anders. Ook de versie zonder alcohol is een echte aanrader.

Recept

 

7. Bloody Mary

De Bloody Mary ken je wel. Tomatensap, Tabascao, wat selderijzout, selder en wodka. Stevig en apart, zondermeer. Wij laten hier de wodka achterwege voor een alcoholvrij drankje.  

Recept

 

 

Voila, dat zijn onze zeven cocktailklassiekers zonder alcohol. Graag nog wat inspiratie? Check dan zeker onze Tournée Minérale special. 

 

Schol!