Cocktail zonder alcohol: Virgin Piña Colada
Ingrediënten
Voor de cocktail (per persoon)
-
10 cl Bionina Coconut water
-
½ limoen
-
crushed ice
-
5 el vers ananassap
-
2 el ananassiroop
-
1 schijfje limoen
-
1 takje munt
voor de ananassiroop
-
1 ananas
-
1 handvol sesamzaadjes
-
20 cl water
-
30 g suiker
Bereiding
Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert. Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats.
Pers de limoen en houd het sap apart. Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. (alternatief: haal ananassap in de versafdeling in je supermarkt)
Giet alle ingrediënten voor 1 glas in een cocktailshaker en schud goed.
Serveer in een leuk glas of kokosnoot. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be