Cocktail zonder alcohol: Virgin Piña Colada

Ingrediënten

Voor de cocktail (per persoon)

  • 10 cl Bionina Coconut water
  • crushed ice
  • 5 el vers ananassap
  • 2 el ananassiroop
  • 1 schijfje limoen
  • 1 takje munt

voor de ananassiroop

10 Juli vieren we internationale Piña Colada dag. Wij doen mee met een non-alcoholische versie: de Virgin Piña Colada.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Spaans

Bereiding

  1. Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert. Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats. 

  2. Pers de limoen en houd het sap apart. Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. (alternatief: haal ananassap in de versafdeling in je supermarkt)

  3. Giet alle ingrediënten voor 1 glas in een cocktailshaker en schud goed.

  4. Serveer in een leuk glas of kokosnoot. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.

0
Nog geen stemmen