Aan Pascale Naessens, Er is me iets nog niet echt duidelijk. Volgens het boek van Jan Dries is avocado niet te combineren met vlees, vis of aardappelen. In jouw boek,'mijn pure keuken-deel 2' is er nochthans toch eenrecept van avocado met st.Jacobsnootjes. Mag avocado als gewone groente worden beschouwd of niet? 2de vraag : Binnenkort gaan we italiaans uit eten.Wat kan ik nu het beste nemen om alles goed te verteren en bovendien niet aan te komen? Dank voor uw advies Veerle
Forums:
- Login om te reageren
Re: mijn pure keuken - recepten
Beste Veerle,
In het boek van Pascale Naessens 'Mijn Pure Keuken 1' staat er een gerechtje: 'avocado met geitenkaas en tomaat'
Daarbij vermeldt ze zelfs dat avocado met alles te combineren valt, omdat het als een vet reageert. Maar geen paniek het zijn vooral onverzadigde vetzuren, dus de goed en bevat het ontzettend veel mineralen en vitaminen.
http://zesta.be/ingredienten/avocado
Denk dus dat het geen probleem is dit te combineren met andere voedingsmiddelen.
http://zesta.be/recept/carpaccio-van-sint-jakobsvruchten-met-tartaar-en-...
http://zesta.be/recept/sesam-zalm-met-avocado-en-komkommerslingers
Wat Italiaans betreft: bestel iets met groenten, met één item bij: ofwel zetmeel (pasta, gnocci), ofwel vlees. Bijv. een vegetarische pasta of risotto, of osso bucco zonder aardappelen of pasta. Smakelijk!