Permalink Door nena57bos@hotma... op di, 04/10/2012 - 15:16
Je kan gelijk welke quiche ook zonder deeg maken, hoor. Doe ik altijd, want ik eet niets waar bloem in verwerkt is. Laat gewoon het deeg achterwege, maak de vulling zoals in het oorspronkelijke recept en giet die rechtstreeks in de (porseleinen of glazen) ovenschotel. Je hoeft die ovenschotel vooraf zelfs niet in te vetten of te bekleden met bakpapier, want de 'deegloze' quiche zal niet of nauwelijks aan de vorm kleven.
Re: Quiche Lorraine
Beste Katrien,
Je kan het bladerdeeg ook vervangen door kruimeldeeg.
Veel succes!
De Helpende Want
Re: Quiche Lorraine
Je kan gelijk welke quiche ook zonder deeg maken, hoor. Doe ik altijd, want ik eet niets waar bloem in verwerkt is. Laat gewoon het deeg achterwege, maak de vulling zoals in het oorspronkelijke recept en giet die rechtstreeks in de (porseleinen of glazen) ovenschotel. Je hoeft die ovenschotel vooraf zelfs niet in te vetten of te bekleden met bakpapier, want de 'deegloze' quiche zal niet of nauwelijks aan de vorm kleven.