Bij bepaalde kook programmas in verband met desserts heb ik gezien dat er regelmatig een geleispiegel wordt gemaakt. Is dus eigenlijk een laagje stijve gelei met een van coulis van fruit. Nu had ik graag geweten als ik een stijve spiegel van frambozen coulis wil hebben hoe moet ik hier aan beginnen en at zijn de verhoudingen van coulis en gelatine? Kan er iemand hierbij mij helpen? Bedankt hiervoor, André

Forums: 

Beste André,

De geleispiegel die je gezien hebt, dat is meestal fijngemalen en gezeefde confituur. Door de suiker die erin zit stijft dit mooi op in de koeling. Door coulis te mengen met gelatine, ga je al snel een 'lobbig' effect krijgen dat niet wenselijk is.

Gebruik dus je favoriete confituur (traditioneel wordt abrikozen gebruikt, maar frambozen kan dus ook), mix zeer fijn en duw door een zeef. Warm even op voor je de taart bestrijkt, zo wordt ze mooi 'smeerbaar'. Bestrijk de taart ermee, en laat afkoelen in de koelkast.

Veel succes!
De Helpende Want