Heb in een recept van Wout Bru doet hij een kipfilet met met olijolie en kruiden in een zakje en dan vacuum trekken. Vervolgens gaat dit voor 35 minuten in een stoomoven van 63 graden. Zelf heb ik geen stoom oven maar alleen een kleine elektrisch steamer. Mijn vraag is nu kan ik dat ook met dit toestel en hoelang moet ik dit dan instellen of kan ik dit ook in een warmwaterbad( qru gezegd grote pan met water van ongeveer 63 graden en dan dit daar inleggen). Welke oplossing is nu het beste of hebben jullie nog een andere oplossing? Grtjs, André
Forums:
- Login om te reageren
Re: Stomen of warmwaterbad
Beste André,
Wout maakt gebruik van een stoomoven om de exacte temperatuur te kunnen instellen. Wij raden aan om inderdaad de kipfilet afgesloten (heb je een vacuümmachine?) in een warmwaterbad met thermometer te leggen. Als je geen vacuümmachine hebt kan je de kipfilet ook in een driedubbele laag plastiekfolie wikkelen en goed afsluiten.
Veel succes!