Hallo, Dit weekend heb ik een lekker taartje met peren geproefd. Het bestond uit bladerdeeg waarop een soort amandelpasta uitgestreken was en daarop werden reepjes peren geschikt.Dit alles werd geserveerd samen met een bolletje vanilleijs. Ik vraag mij af hoe ik die mandelpasta juist moet bereiden. Kunnen jullie mij hierbij helpen? Alvast bedankt

Forums: 

Beste,

Die amandelpasta, dat is frangipane, en die kan je inderdaad gemakkelijk zelf maken: het is een mengsel van amandelpoeder, boter, suiker, bloem en eieren. In het recept 'Gekarameliseerd Normandisch appeltaartje' kan je in stap 2 zien hoe je frangipane moet maken: http://zesta.be/recept/gekaramelliseerd-normandisch-appeltaartje

Nog een tip: zorg dat de boter op kamertemperatuur is om te mengen.

Veel succes, klinkt heerlijk!
Laat elke dag smaken
Het zesta.be-team

Sofie Dumont heeft onlangs een taart gemaakt die lijkt op jouw beschrijving :
https://koken.vtm.be/recept/frangipanetaart-met-peren
Ik heb de taart gemaakt en ze was zeer lekker, zelfs na 2 dagen nog veel lekkerder :-)