Permalink Door koken@vtm.be op di, 09/10/2013 - 09:07
Beste,
Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf welke soep het is, maar hierbij enkele mogelijkheden:
- je soep nog wat langer laten inkoken, zodat ze vanzelf terug dikker wordt (doe dit wel niet met soepen waarvan de groenten maar zeer kort mogen koken, zoals erwtjes, kervel,...)
- je soep bijbinden met 'beurre manié': kneed een klontje zachte boter met een gelijke hoeveelheid tot een korrelige substantie. Voeg toe aan de soep, en breng aan de kook. Mix daarna nog eens goed met een staafmixer
- neem een klein beetje soep, en meng dit met een el maïzena, voeg terug bij de soep en breng aan de kook. Let op: de maïzena gaat je soep 'witter' maken, wil je dat voorkomen, gebruik dan aardappelzetmeel.
Re: soep
Beste,
Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf welke soep het is, maar hierbij enkele mogelijkheden:
- je soep nog wat langer laten inkoken, zodat ze vanzelf terug dikker wordt (doe dit wel niet met soepen waarvan de groenten maar zeer kort mogen koken, zoals erwtjes, kervel,...)
- je soep bijbinden met 'beurre manié': kneed een klontje zachte boter met een gelijke hoeveelheid tot een korrelige substantie. Voeg toe aan de soep, en breng aan de kook. Mix daarna nog eens goed met een staafmixer
- neem een klein beetje soep, en meng dit met een el maïzena, voeg terug bij de soep en breng aan de kook. Let op: de maïzena gaat je soep 'witter' maken, wil je dat voorkomen, gebruik dan aardappelzetmeel.
Veel succes!