Beste koks,hier ben ik weer met een ovenvraag!!!! Ben een verwoed vlaaienfanaat en bak die graag zelf,op zoek naar een recept voor verse vijgenvlaai,stuit ik toch zeker weer op het probleem "temperatuur oven",het ene recept ,waaronder Piet zegt 220°,het andere voor dezelfde vlaai zegt 160°dat is toch wel een heel erg verschil hé?En dat heeft nu toch niks met "je oven lerén kennen te maken? help!!!!! hartelijk dank Rita
Forums:
- Login om te reageren
Re: limburgse vlaaien bakken
Beste,
Voor vijgenvlaai zouden we een niet te hoge oventemperatuur hanteren. Verse vijgen zijn een delicaat product, en dus kunnen ze niet al te hevige hitte verdragen. Begin met je oven op 180°C te zetten, een tiental minuten om het deeg te garen, en verlaag daarna naar 160°C. Als je een oven hebt met boven- en onderwarmte, zorg er dan voor dat je ovenplaat niet te hoog staat, of zet de bovenwarmte af.
Veel succes!
VTM Koken