Beste,
Ik heb vorige week tongrolletjes in witte wijnsaus met garnaaltjes klaargemaakt. Was niet moeilijk en leek me feestelijk genoeg voor kerstmenu volgende week . Maar begin nu te twijfelen of ik voor tien personen alles op tijd warm krijg. Kan ik de schotel op voorhand klaarmaken en opwarmen in de oven of drogen de rolletjes dan uit? Ik heb de diepvriesrolletjes gepocheerd in half witte wijn en visbouillon, dan even onder alu folie gezet en het kookvocht laten inkoken met room. Achteraf garnaaltjes en bieslook in de saus . Nu zou ik er ook nog groentejulienne willen indoen en grote ovenschotel puree erbij. Sta niet graag te koken terwijl gasten er zijn dus zou in oven willen opwarmen....of moet alles á la minute?
Bedankt voor de tips

Forums: 

Dag Mariëlle

Bedankt voor jouw vraag. Dit is inderdaad een erg feestelijk én bovendien smakelijk gerecht.

- Puree: dit kan zeker op voorhand klaargemaakt worden. 

- Groentejulienne: Ook de groenten kun je perfect al gaar koken en dan net voor het serveren, weer even opwarmen.

- De witte wijnsaus kan je ook perfect vooraf maken. Pas wel op dat je saus niet opnieuw kookt, als je ze heropwarmt. Ze kan beginnen schiften.

- Tongrolletjes: je kan de tongfilets ook gewoon laten ontdooien en dan 20 minuutjes voor het serveren in een schotel in de oven zetten. 

Veel succes en prettige feesten!

VTM Koken