Appelflap met ijskoffie

Ingrediënten

ijskoffie

  • koffie
  • cichorei
  • melk
  • ijsblokjes
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 el suiker
  • kaneelstokje

dorure

  • 1 eierdooier
  • melk
Beginner
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Plet of snij de noten in stukjes. Hak de chocolade fijn. Plet de pitjes van de kardemom zaadjes en vermeng alles met de appels.

  2. Snij de gewenste vorm uit het bladerdeeg door bv. een omgekeerd bord op het bladerdeeg te leggen verdeel het mengsel van appel over het midden van de 4 bladerdeegvormen

  3. Meng 1 eidooier met een scheutje melk en bevochtig hiermee de randen van de bladerdeegvormen. Druk goed aan om een mooi afgewerkte rand te bekomen, druk je met 2 vingers op de rand en snij je - met een koffielepel – een inkeping tussen de 2 vingers.

  4. Strijk de bovenkant van de appelflappen in met de dorure zodat ze straks mooi goudbruin kleuren. Geef die bovenkant tenslotte inkepingen met een bot mes. De appelflappen mogen nu 20 min. in een oven van 190°.

  5. Zet de koffie en doe eventueel wat cichorei in de filter. Doe 1 kaneelstokje, enkele takjes rozemarijn en 1 el suiker in het glas. Giet de koffie er bij tot het glas halfvol is. Vul de rest van het glas met ijsblokjes en giet er tenslotte de melk over.

0

Nog geen stemmen