Amandel-koffiecake met Vietnamese ijskoffie
Ingrediënten
voor de cake
-
175 g kokosolie
-
250 g zelfrijzende bloem
-
125 g amandelen (gepeld)
-
150 g kokosbloesemsuiker
-
3 eieren
-
1 vanillestok
-
1 tl bakpoeder
-
75 ml espresso (afgekoeld)
voor de icing
-
200 g roomkaas
-
2 el bloemsuiker
-
1 vanillestok
-
1 espresso
voor de koffie
-
2 tassen koude koffie
-
300 ml amandelmelk
-
4 medjouldadels
Bereiding
Voor de taart: Week de amandelen 30 minuten in water. Giet af. Cutter ze fijn.
Voeg suiker toe. Snij een vanillestokje open. Schraap er het merg uit en voeg toe aan de suiker. Cutter fijn met de gecutterde amandelen. Doe in een kom.
Voeg een snuif zout en de bloem toe. Roer er de eitjes en de koffie onder.
Doe er de kokosolie en bakpoeder bij. Vet een bakvorm in. Stort het beslag in de bakvorm. Bak 180°C in een voorverwarmde oven voor een uur.
Ontvorm en laat afkoelen.
Klop de roomkaas, vanillemerg, bloemsuiker en koffie op. Versier de taart met deze icing.
Voor de koffie: Week de dadels kort in water. Giet ze af en mix met amandelmelk.
Vul glazen met ijs. Voeg de koffie toe. Giet er de amandel-dadelmelk op. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be