Amandel-koffiecake met Vietnamese ijskoffie

Ingrediënten

voor de cake

  • 175 g kokosolie
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 vanillestok
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 ml espresso (afgekoeld)

voor de icing

  • 200 g roomkaas
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 1 espresso

voor de koffie

  • 2 tassen koude koffie
  • 300 ml amandelmelk
  • 4 medjouldadels

Om de week af te sluiten slaat Sofie Dumont nog eens aan het bakken. Ze bakt samen met Veronique een heerlijke cake met koffiesmaak en serveert er een Vietnamese ijskoffie bij. Zalig!

4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de taart: Week de amandelen 30 minuten in water. Giet af. Cutter ze fijn.

  2. Voeg suiker toe. Snij een vanillestokje open. Schraap er het merg uit en voeg toe aan de suiker. Cutter fijn met de gecutterde amandelen. Doe in een kom.

  3. Voeg een snuif zout en de bloem toe. Roer er de eitjes en de koffie onder.

  4. Doe er de kokosolie en bakpoeder bij. Vet een bakvorm in. Stort het beslag in de bakvorm. Bak 180°C in een voorverwarmde oven voor een uur.

  5. Ontvorm en laat afkoelen.

  6. Klop de roomkaas, vanillemerg, bloemsuiker en koffie op. Versier de taart met deze icing.

  7. Voor de koffie: Week de dadels kort in water. Giet ze af en mix met amandelmelk.

  8. Vul glazen met ijs. Voeg de koffie toe. Giet er de amandel-dadelmelk op. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van