Hallo, Sinds kort heb ik last van lactose intolerantie en dien ik zoveel mogelijk melkproducten te vermijden. Niet leuk, maar er zijn ergere dingen toch :-) Alternatief is sojamelk etc. en dat is ook geen probleem. Nu heb ik verschrikkelijk graag bloemkool met bechamelsaus maar kan iemand me zeggen hoe ik mijn bechamelsaus nu het best kan binden? Ik heb iets gelezen over agar-agar. Is dat een goed alternatief? Zo ja, waar verkopen ze dit? Alvast bedankt voor jullie tips.

Forums: 

Bechamel kan je ook binden met maïzena! Mag je dat nog eten?
Agar-agar bindt bij een max. temp. van 37°C, dus is ook niet echt ideaal voor warme bereidingen.
Agar-agar vind je in de natuurwinkel. Meer info over agar-agar vind je hier: https://koken.vtm.be/ingredienten/agar-agar

Het is toch de bloem (en de boter) die een bechamelsaus bindt?
Of mag je ook geen bloem eten?