Dandannoedels met Aziatische groenten

Ingrediënten

groenten

  • 150 g peultjes
  • 2 paksoi
  • 200 g spruitbroccoli
  • 1 el zwartebonensaus
  • 1 citroen of limoen

dandannoedels

  • 6 el chiliolie
  • 4 el sojasaus
  • 1 teentje look
  • 200 g sojascheuten
  • ½ bosje verse koriander
  • 8 lente-uitjes
  • 400 gr gedroogde eiernoedels (1 nestje pp)
  • 1 blokje vleesbouillon
  • ½ citroen
  • lopende honing
  • 1 limoen
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Giet kokend water in een grote sauspan. Zet het vuur hoog en bedek de pan. Vul de waterkoker opnieuw en zet hem aan. Giet 1½ à 2 eetlepels chiliolie en 1 eetlepel sojasaus in elk serveerkommetje. Pers 1 ongepeld knoflookteentje en verdeel dit over de kommetjes.

  2. Zet het garnituur klaar. Giet de sojascheuten in een serveerschotel met de koriander en zet die op tafel.

  3. Voeg een snuifje zout toe aan het kokende water en giet de peultjes erin. Snij de paksoi doormidden. Snij de eindjes van de broccolistelen en leg ze in de pan met de paksoi en de peultjes. Dek de pan af.

  4. Snij de uiteinden van de lente-uitjes, hak ze fijn en verdeel ze over de kommetjes.

  5. Schep een volle dessertlepel zwartebonensaus midden op een schotel en smeer die open. Pers er citroen- of limoensap overheen en besprenkel met wat olijfolie. Gebruik een tang en een schuimspaan om alle peultjes en groenten uit het kookvocht te vissen, laat ze even uitlekken en leg ze dan boven op de zwartebonensaus. Sprenkel er wat extra vergine olijfolie overheen.

  6. Leg de noedelnestjes in het kookvocht van de groenten, samen met 1 bouillonblokje. Giet enkele druppels citroensap en een beetje honing in elk serveerkommetje.

  7. Gebruik een tang om de noedels over de kommetjes te verdelen. Schep er wat van het kookvocht overheen en zet ze op tafel. Laat iedereen zijn noedels zelf mengen en zijn eigen kommetje pimpen door garnituur toe te voegen, en ook wat sojascheuten, korianderbladeren, groenten en een beetje limoensap.

0
Nog geen stemmen