Aziatische groenten met kokosschuim

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de noedels in groentebouillon zodat ze de smaak van de bouillon opnemen. Wanneer ze in water gekookt worden, zijn ze vaak flauw van smaak. Na 30 seconden en niet langer, zijn ze reeds klaar. Laat ze niet langer in de bouillon want dan wordt het een papje en gaan ze kapot. Houd ze vervolgens warm. Als ze rauw in de wok zouden worden gedaan, zouden ze misschien niet gaar genoeg zijn. Warm ondertussen de kokosmelk op.

  2. Snijd de groenten in “sifflet”. Houd het mes scheef en snijd de groenten in de vorm van een fluitje.

  3. Doe Fama in de wok en laat ze goed ‘zingen’. Voeg de groenten eraan toe als de wok heet is. De groenten moeten zeer kort aangebakken worden. Zo blijven ze nog lekker krokant in de mond en blijft er veel smaak in de groenten. Ook de vitaminen blijven bewaard. Kruid de groenten van zodra ze beginnen te ‘zweten’. Zo blijven de kruiden goed aan de groenten kleven en moet er minder gekruid worden. Als in het begin gekruid wordt, vallen de kruiden van de groenten en moet er meer gekruid worden.

  4. Blus met sojasaus en voeg de noedels eraan toe. Voeg de sojasaus er beetje bij beetje aan toe. Bij een te sterke smaak kan nog altijd een beetje groentebouillon toegevoegd worden.

  5. Mix de kokosmelk tot een schuimpje en neem er vervolgens een soeplepel van. Dresseer het bord en werk af met het schuimpje.

0
Nog geen stemmen