Varkenshaasje met mosterdsaus, bloemkool en gekookte aardappel
Ingrediënten
-
300 gr bloemkool
-
250 gr aardappelen
-
100 gr varkenshaasje
-
150 ml halfvolle melk
-
2 el maïzena
-
graanmosterd
-
1 el wijnazijn
-
peper en zout
-
nootmuskaat
Bereiding
Laat de aardappelen gaar koken in licht gezouten water.
Besmeer het varkenshaasje ruim met graanmosterd.
Verwarm de vetstof in een hete pan en schroei het varkenshaasje dicht.
Voeg een eetlepel water en een eetlepel wijnazijn toe en laat even verder garen.
Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Maak de vloeistof in de pan los en giet deze bij in de ovenschaal.
Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar.
Verwarm de melk in een pan en bind deze met 2 eetlepels maïzena.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Overgiet de uitgelekte bloemkool met de witte saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be