Mozza-meatballs en linguine in saffraansaus
Ingrediënten
-
25 cl culinaire room
-
saffraan
-
500 g gemengd gehakt
-
mozzarella balletjes
-
500 g linguine
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1 rode paprika
-
verse salie
-
2 blikken gehakte tomaten
-
geconcentreerde rundsbouillon
-
platte peterselie
-
parmezaanse kaas
Bereiding
Breng een kom gezouten water aan de kook.
Verwarm 25cl culinaire room en voeg wat draadjes saffraan toe.
Rol balletjes van het gehakt en duw er telkens een bolletje mozzarella in.
Bak de balletjes voor in olijfolie.
Snipper een ui en 2 tenen look fijn.
Kook de linguine in 9min al dente.
Haal de balletjes uit de kookpot en stoof de ui en look aan.
Snijd een rode paprika fijn en voeg toe.
Voeg wat verse salie toe.
Voeg 2 blikken gehakte tomaten toe.
Voeg wat geconcentreerde rundsbouillon toe.
Laat de balletjes nog even garen in de saus met het deksel op de pot.
Laat de balletjes nog even garen in de saus met het deksel op de pot.
Werk de saus af met zwarte peper.
Meng wat saus onder de pasta.
Serveer en werk af met peterselie en parmezaanse kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be