Linguine pasta met pesto genovese, garnalen en groene boontjes

Ingrediënten

voor de huisbereide pesto

  • 30 g blaadjes vers basilicum
  • 1 half teentje knoflook
  • 10 g pijnboompitten
  • 10 g pecorino
  • 20 g Parmigiano Reggiano
  • 30 g extra vierge olijfolie
  • zout

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden, snijd ze in stukken en blancheer in kokend water. 

  2. Haal de bonen uit het water met een schuimspaan en doe de linguine Barilla® in hetzelfde kookwater. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. 

  3. Voor de bereiding van de pesto: mix de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten, de Pecorino, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het zout.

  4. Bak de gepelde garnalen in wat olijfolie en voeg de sperziebonen toe. 

  5. Voeg de hete pasta toe met een beetje van het kookwater. 

  6. Voeg naast het vuur de pesto toe aan de bereiding en eventueel nog wat kookwater. 

  7. Warm serveren.

0
Nog geen stemmen