Linguine pasta met pesto genovese, garnalen en groene boontjes
Ingrediënten
-
160 g Linguine (Barilla®)
-
8 garnalen (of 2 calamares)
-
70 g sperziebonen
-
olijfolie
voor de huisbereide pesto
-
30 g blaadjes vers basilicum
-
1 half teentje knoflook
-
10 g pijnboompitten
-
10 g pecorino
-
20 g Parmigiano Reggiano
-
30 g extra vierge olijfolie
-
zout
Bereiding
Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden, snijd ze in stukken en blancheer in kokend water.
Haal de bonen uit het water met een schuimspaan en doe de linguine Barilla® in hetzelfde kookwater. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Voor de bereiding van de pesto: mix de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten, de Pecorino, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het zout.
Bak de gepelde garnalen in wat olijfolie en voeg de sperziebonen toe.
Voeg de hete pasta toe met een beetje van het kookwater.
Voeg naast het vuur de pesto toe aan de bereiding en eventueel nog wat kookwater.
Warm serveren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be