Eenpansgerecht met witloof en peren
Ingrediënten
-
500 g krielaardappelen
-
500 g gezouten spek
-
2 stronkjes witloof
-
3 peren
-
500 g diepvries veenbessen
-
2 el suiker
-
handvol bieslook
-
handvol bladpeterselie
-
1 sjalot
-
1 el zure room
-
1 citroen
Bereiding
Kook 500g krielaardappelen 15min in gezouten water.
Snijd gezouten spek in dikke blokken.
Snijd de achterkant van het witloof. Verwijder de buitenste bladeren.
Snijd de harde kern weg.
Bak het spek en het witloof aan in boter.
Snijd 2 peren in kwartjes en voeg toe aan de pan.
Zet het deksel op de pan en laat stoven.
Doe veenbessen in de steelpan en voeg water toe.
Snijd een sjalot fijn en doe in een kom.
Snijd bieslook en bladpeterselie fijn.
Giet de aardappelen af en voeg toe aan de sjalot.
Voeg 1el zure room en verse kruiden toe.
Voeg zeste en sap van een citroen toe.
Werk af met peper en zout.
Snijd een peer in brunoise en voeg toe aan de veenbessen.
Voeg 2el suiker toe.
Kruid het witloof af met peper en nootmuskaat.
Werk af met fleur de sel en verse kruiden.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be