Lennert Deprettere
Appeltaart in de barbecue
Ingrediënten
-
100 gr bloem
-
100 gr amandelpoeder
-
100 gr boter
-
1 snufje Chinees vijfkruidenpoeder
-
100 gr bruine suiker
crème van citroen
-
5 dl melk
-
zeste van 3 citroenen
-
4 eierdooiers
-
100 gr suiker
-
60 gr bloem
Afwerking
-
olijfolie
-
3 appels, in schijfjes
Bereiding
Meng de bloem, het amandelpoeder, de zachte boter, het Chinees vijfkruidenpoeder en de bruine suiker tot een deeg en laat 1 uur rusten.
Kook de melk samen met de citroenzeste. Meng de eierdooiers met de suiker en bloem. Neem de melk van het vuur en roer er de eierdooiers door. Zet op een zacht vuurtje en roer tot je een dikke crème krijgt.
Rol het deeg uit met een deegrol en vet een taartvorm in met een beetje olie. Leg het deeg erin en giet de crème erop. Bedek met schijfjes appel. Zet de taart 30 minuten in een gesloten barbecue van 180 °C.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be