Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 800 gr aardperen
  • water met sap van 1 citroen
  • groentekruiden
  • 3 dl olijfolie (of kruidenmarinade)
  • 1 bosje tijm
  • sap van 3 citroenen
  • 400 gr kleine tomaatjes, evt. uit eigen tuin
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • 1 el komijnzaadjes, geroosterd
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken van 1 centimeter dik. Leg ze onmiddellijk in het citroenwater zodat ze niet bruin worden. Haal ze uit het water en wrijf ze in met olijfolie.

  2. Kruid met groentekruiden, tijmtakjes en het citroensap en gril ze 40 minuten op een grillplaat boven een matig hete barbecue (170 °C).

  3. Snijd de tomaatjes middendoor en laat ze de laatste 5 minuten meegrillen op de grillplaat.

  4. Rasp de komkommer in de yoghurt en kruid met de gehakte koriander, peper en zout en komijnzaadjes. Serveer de geroosterde aardperen met de yoghurtsaus.

0
Nog geen stemmen

Barbecue, een feest

Recepten
Peter De Clercq
Fotografie

Lennert Deprettere
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789401400091