Lennert Deprettere
Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus
Ingrediënten
-
800 gr aardperen
-
water met sap van 1 citroen
-
groentekruiden
-
3 dl olijfolie (of kruidenmarinade)
-
1 bosje tijm
-
sap van 3 citroenen
-
400 gr kleine tomaatjes, evt. uit eigen tuin
-
300 gr Griekse yoghurt
-
1 bosje verse koriander
-
peper en zout
-
1 el komijnzaadjes, geroosterd
Bereiding
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken van 1 centimeter dik. Leg ze onmiddellijk in het citroenwater zodat ze niet bruin worden. Haal ze uit het water en wrijf ze in met olijfolie.
Kruid met groentekruiden, tijmtakjes en het citroensap en gril ze 40 minuten op een grillplaat boven een matig hete barbecue (170 °C).
Snijd de tomaatjes middendoor en laat ze de laatste 5 minuten meegrillen op de grillplaat.
Rasp de komkommer in de yoghurt en kruid met de gehakte koriander, peper en zout en komijnzaadjes. Serveer de geroosterde aardperen met de yoghurtsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be