Crespeou

Ingrediënten

  • 16 eieren
  • 2 el zwarte tapenade of olivade
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden en aangestoofd)
  • 1 handvol platte peterselie (gehakt)
  • 1 grote rode paprika (gegaard in de oven op 180°C, gepeld en fijngemixt)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Bak vijf smeuïge omeletten van telkens drie eieren die je flink gekruid hebt met peper en zout. Bak een omelet met tapenade, eentje natuur, eentje met tomatenblokjes, eentje met peterselie en eentje met paprika.

  2. Draai de omeletten niet om, de bovenkant moet een beetje vloeibaar (baveuse) blijven. Stapel ze vervolgens in een ronde bakvorm (siliconen werkt gemakkelijk) van dezelfde grootte als je pan.

  3. Kluts het laatste ei en giet dit rondom je bereiding in de bakvorm. Bedek met een blad bakpapier dat je ingeolied hebt en zet alles een uurtje au bainmarie in een oven op 140 °C. Laat afkoelen met een gewicht op de vorm.

  4. Serveer de volgende dag. Heerlijk met een slaatje en koude tomatensaus

0
Nog geen stemmen

Een tafel in de zon

Recepten
Petra Vandewouer
Fotografie

Heikki Verdurme
Uitgeverij

Lannoo en vtmBooks
ISBN
9789020905045