Crespeou
Ingrediënten
-
16 eieren
-
2 el zwarte tapenade of olivade
-
2 tomaten (in blokjes gesneden en aangestoofd)
-
1 handvol platte peterselie (gehakt)
-
1 grote rode paprika (gegaard in de oven op 180°C, gepeld en fijngemixt)
Bereiding
Bak vijf smeuïge omeletten van telkens drie eieren die je flink gekruid hebt met peper en zout. Bak een omelet met tapenade, eentje natuur, eentje met tomatenblokjes, eentje met peterselie en eentje met paprika.
Draai de omeletten niet om, de bovenkant moet een beetje vloeibaar (baveuse) blijven. Stapel ze vervolgens in een ronde bakvorm (siliconen werkt gemakkelijk) van dezelfde grootte als je pan.
Kluts het laatste ei en giet dit rondom je bereiding in de bakvorm. Bedek met een blad bakpapier dat je ingeolied hebt en zet alles een uurtje au bainmarie in een oven op 140 °C. Laat afkoelen met een gewicht op de vorm.
Serveer de volgende dag. Heerlijk met een slaatje en koude tomatensaus
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be