Currysoep voor de grote honger

Ingrediënten

  • 300 g ongeschilde aardappelen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • gember
  • 1 groene paprika
  • 2 groene pepertjes
  • verse koriander
  • 1 tl curcuma
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 250 g gekookte kikkererwten
  • 200 g spinazie
  • 1 limoen
  • olie

Is het een soep? Is het een stoofpot? Varieer met bladgroente als snijbiet, radijsjesloof... of doe er knapperige groene groenten bij zoals broccoli, boontjes of erwtjes. Varieer met witte boontjes in de plaats van kikkererwten. 

2 personen

Bereiding

  1. Snij de aardappel in dobbelstenen en kook ze beetgaar in net genoeg water om ze onder te zetten. 

  2. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Giet de aardappelen af, maar bewaar het koovocht. 

  3. Pel de ui, knoflook en gember en snipper fijn. 

  4. Snij de paprika in stukjes. 

  5. Stoof de ui en de paprika met een snuifje zout glazig aan. 

  6. Doe er de knoflook, gember en pepertjes bij. 

  7. Hak de steeltjes van de koriander fijn. Hou de blaadjes nog apart. 

  8. Voeg de specerijen toe, schep goed om en laat even meewarmen. 

  9. Doe er de tomaten en kikkererwten bij en voeg het kookvocht van de aardappelen toe. 

  10. Voeg ook 400ml van het kookvocht van de kikkererwten of bouillon toe. 

  11. Breng aan de kook, temper het vuur en laat de soep een tiental minuten sudderen. 

  12. Voeg de spinazie en aardappelen toe. 

  13. Doe er eventueel nog wat water bij. 

  14. Hak de korianderblaadjes fijn en voeg toe. 

  15. Serveer met limoenpartjes. 

0

Nog geen stemmen

Thuiskomen - Dorien Knockaert

Dorien Knockaert leert je de magie van doordeweeks koken kennen aan de hand van enkele 'geheime wapens'. 

Fotografie door Ivan Put. 

Uitgegeven door Uitgeverij Luster.