Gefrituurde groentebolletjes

Ingrediënten

  • aardappels
  • winterwortels
  • zout
  • theeknijper
  • olie, om te frituren
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de prei, aardappels en winterwortels met een Chinees hakmes of scherp mes in lange, smalle reepjes (julienne).

  2. Doe de groentereepjes in een grote kom en meng er 1 theelepel zout door. Meng goed en laat de groente 10 minuten staan. Spoel de reepjes af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.

  3. Neem kleine porties van de groentereepjes (ongeveer 1 eetlepel) en zorg dat ze goed zijn gemengd. Doe ze in de theeknijper en sluit deze.

  4. Verwarm frituurolie in een pan. Dompel de theeknijper in de olie en houd hem daar ongeveer 30 seconden, tot de groente goudbruin kleurt. Laat de bolletjes uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm.

0
Nog geen stemmen

Keukenhandboek Garneertechnieken

Auteur:
Cara Hobday &
Jo Denbury
Uitgeverij:
Veltman Uitgevers
Fotografie:
Rob White
ISBN:
9789048302307