Zoete aardappelkoekjes
Ingrediënten
-
1 citroensap
-
2 el olijfolie
-
50 gr zure room
-
50 gr Griekse yoghurt
-
royaal boter om te bakken
-
½ th lepel fijngesneden verse rode chilipeper
-
3 fijngesneden bosui
-
½ th lepel fijne kristalsuiker
-
1 th lepel zout
-
100 gr bloem
-
2 th lepel sojasaus
-
1 kg zoete aardappelen, in flinke stukken gesneden
-
zout en zwarte peper
Bereiding
Stoom de zoete aardappelen botergaar en laat ze in een vergiet minstens 1 uur uitlekken.
Klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet opzij.
Doe de aardappelen als ze droog zijn in een mengkom met de overige ingrediënten (behalve de boter). Mix alles goed, liefst met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dat niet te lang. Het moet een samenhangend mengsel zijn; voeg als het vochtig is nog wat bloem toe.
Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje een eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk het met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van zo'n 5cm doorsnee en 1cm dikte. Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben.
Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen. Dien ze heet of warm op en geef de saus erbij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be