Zoete aardappelkoekjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Stoom de zoete aardappelen botergaar en laat ze in een vergiet minstens 1 uur uitlekken.

  2. Klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet opzij.

  3. Doe de aardappelen als ze droog zijn in een mengkom met de overige ingrediënten (behalve de boter). Mix alles goed, liefst met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dat niet te lang. Het moet een samenhangend mengsel zijn; voeg als het vochtig is nog wat bloem toe.

  4. Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje een eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk het met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van zo'n 5cm doorsnee en 1cm dikte. Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben.

  5. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen. Dien ze heet of warm op en geef de saus erbij.

0
Nog geen stemmen

Plenty

Auteur:
Yotam Ottolenghi
Uitgeverij:
Fontaine uitgevers
Fotografie:
Jonathan Lovekin
ISBN:
9789059563797