Lolly's voor warme melk

Ingrediënten

voor de hazelnoot-melkchocolade

  • 200 gr melkchocolade
  • 25 gr hazelnootpasta

voor de pure chocolade met sinaasappel

  • 200 gr pure chocolade met 70% cacao
  • 4 druppels sinaasappelolie

voor de witte chocolade met kokos

  • 200 gr witte chocolade
  • 20 gr geraspte kokos

Keukenmateriaal

  • siliconen vormpjes
  • houten ijsstokjes
  • kookthermometer
Dit kan iedereen
10 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Voor hazelnoot-melkchocolade:

    • Tempereer de chocolade
    • Roer de hazelnootpasta door de chocolade
    • Giet de chocolade in de siliconen vormpjes (20gr in ieder vormpje)
    • Steek een houten ijsstokje in de chocolade en laat de lolly's in de koelkast 15 min. opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt
    • Giet 200 gr. hete melk in een mok, roer met de lolly door de melk tot deze helemaal is weggesmolten

  2. Voor pure chocolade met sinaasappel:

    • Tempereer de chocolade
    • Roer de sinaasappelolie door de chocolade
    • Giet de chocolade in de siliconen vormpjes (20gr in ieder vormpje)
    • Steek een houten ijsstokje in de chocolade en laat de lolly's in de koelkast 15 min. opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt
    • Giet 200 gr. hete melk in een mok, roer met de lolly door de melk tot deze helemaal is weggesmolten

  3. Voor de witte chocolade met kokos:

    • Tempereer de chocolade
    • Roer de kokosrasp door de chocolade
    • Giet de chocolade in de siliconen vormpjes (20gr in ieder vormpje)
    • Steek een houten ijsstokje in de chocolade en laat de lolly's in de koelkast 15 min. opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt
    • Giet 200 gr. hete melk in een mok, roer met de lolly door de melk tot deze helemaal is weggesmolten

0
Nog geen stemmen

À la mère de famille

Recepten
Julien Merceron
Uitgeverij
Good Cook
Fotografie
Sophie Pechaud & Julie Serre
ISBN
978-94-6143-0878
Kostprijs
29,95€
Aantal pagina's
280 pagina's