Rode poon met ratte-aardappel

Ingrediënten

  • 4 gefileerde rode ponen
  • 1 eiwit
  • 2 ratte-aardappelen
  • 1 el aardappelzetmeel
  • olijfolie
  • 8 sardientjes
  • enkele takjes lavendel
4 personen

Bereiding

  1. Gebruik de mandoline om de aardappelen in dunne schijfjes van 1mm te schaven.  

  2. Doe de aardappelschijfjes en het aardappelzetmeel in een kom en zorg ervoor dat de schijfjes volledig bedekt zijn. 

  3. Klop het eiwit los. Leg een kwart van de schijfjes aardappel in de lengte achter elkaar op je werkblad en smeer ze in met eiwit. 

  4. Leg de vis op de platte zijde op de aardappel en herhaal dit voor de rest van de aardappel en de vis. 

  5. Zet een pan met een scheutje olijfolie en een paar takjes lavendel op een zacht vuur. 

  6. Gebruik een spatel om de 4 aardappel-vissen in de pan te leggen en zet de temperatuur langzaam hoger tot een matig vuur. 

  7. Draai de vis pas om als de aardappel krokant is. 

  8. Haal de pan van het vuur en laat de vis nog 1 minuut rusten. 

  9. Leg de vissen op een bord met de aardappelkant naar boven. 

  10. Werk af met de sardientjes en een takje lavendel. 

  11. Serveer met knoflookmayonaise. 

0

Nog geen stemmen