Russian boulet: wie durft?

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 teen look
  • 1 ui
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • ras-el-hanout
  • peper
  • paprikapoeder
  • fleur de sel
  • 1 ei
  • enkele el paneermeel
  • 1 el sambal
  • 400 ml tomatensaus
  • Italiaanse kruiden

Onze Russian Bouletjes ... Het systeem is eenvoudig: tussen alle gehaktballetjes zit er eentje met extra veel pit. Het laagje tomatensaus zorgt ervoor dat je niet weet van welke gehaktbal je mond in brand staat. Durf jij ze te serveren? 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Plet en pel de look. Pel ook de ui. Snij beiden fijn.

  2. Doe de helft in een kom. Voeg er het gehakt aan toe. Kruid met ras-el-hanout en paprika.

  3. Voeg een eitje en paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng dit alles tot een vast en stevig gehakt.

  4. Rol tot balletjes. Zorg dat je genoeg gehakt over hebt voor 1 balletje. Voeg hier een fikse lepel sambal aan toe. Rol tot een balletje en leg bij de rest.

  5. Verhit de olijfolie. Bak de balletjes mooi gaar.

  6. Stoof de andere helft van de look en ui aan in olijfolie. Voeg tomatensaus en Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten pruttelen. Voeg er op het einde de balletjes aan toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

  7. Schep de balletjes in een kom. Werk af met verse peterselie. Smakelijk!? :D

0
Nog geen stemmen