3 apero dips

Ingrediënten

Baba ganoush

Remoulade

Muhammara

Wil jij je gasten verrassen met versgemaakte dips bij de chips? Met dit trio lukt dat zeker!

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Midden-Oosters
Hapje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Rooster 6 aubergines op een open vuur tot ze zwartgeblakerd zijn.

  3. Breng water aan de kook en kook 2 eieren in 8 minuten gaar.

  4. Doe een ei in een maatbeker. 

  5. Voeg peper, zout, 1 el mosterd en een scheut witte wijnazijn toe.

  6. Top af met 10 cl koolzaadolie en mix tot een mayonaise. 

  7. Snijd 1 bol knoflook in 2 en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  8. Haal de aubergines van het vuur en snijd ze overlangs. Leg ze op de bakplaat.

  9. Besprenkel met olijfolie. Kruid met 1 el komijnzaad, peper en zout.

  10. Giet de eieren af en laat afkoelen in koud water. 

  11. Zet de aubergines 20 minuten in de oven op 180°C.

  12. Snipper ½ ui, 3 augurken, 1 el kappertjes en 1 handvol peterselie fijn.

  13. Pel de gekookte eieren en prak ze. Voeg de smaakmakers toe.

  14. Voeg mayonaise toe.

  15. Doe 1 bokaal geroosterde paprika’s in de cutter.

  16. Voeg 1 handvol walnoten, 1 el gerookt paprikapoeder en 1 el komijnpoeder toe.

  17. Voeg de zestes en het sap van 1 citroen en een scheut granaatappelmelasse toe.

  18. Werk af met peper, zout en olijfolie. Mix.

  19. Voeg 2 el panko en 1 teen knoflook toe en mix tot een dip.

  20. Haal de aubergines uit de oven en haal het vruchtvlees uit de aubergine. Laat uitlekken in een zeef.

  21. Doe de geroosterde look in de cutter. Voeg het sap van ½ citroen, 1 kl komijnpoeder en 1 kl gerookt paprikapoeder toe.

  22. Voeg 1 ½ el tahini en de uitgelekte aubergines toe. Kruid af met peper.

  23. Werk de muhammara en de baba ganoush af met olijfolie.

  24. Serveer met chips.

0
Nog geen stemmen