Sandwiches for sharing
Ingrediënten
-
16 sneetjes wit toastbrood zonder korsten
-
1 busseltje radijs (in fijne schijfjes gesneden)
-
500 gr ricotta
-
1 busseltjes gesnipperde bieslook
-
8 plakken gerookte zalm
-
8 plakken gerookte ham
-
peper
-
zout
-
lookpoeder
-
maanzaad
-
scheutjes alalfa, luzerne, biet,…naar keuze
Bereiding
Meng de ricotta met de bieslook, peper, zout en lookpoeder.
Smeer het toastbrood in met het ricottamengsel (zoals je boterhammetjes maakt) en bedek het met een tweede snede.
Snij in vier en smeer ook de randen in met de ricotta. Snij de zalm en de ham in 2.
Neem voor de zalmsandwiches een spies bij de hand.
Dip de randjes van de sandwiches in de overgebleven gehakte bieslook en prik op de spies.
Prik er ook een stukje gerookte zalm op. Doe zo verder tot de spies gevuld is. Doe exact hetzelfde voor de 2de spies.
Steek de schijfjes radijs tussen de sandwiches en versier met wat scheutjes naar keuze.
Voor de hamsandwiches doe je net hetzelfde maar ipv te dippen in bieslook, dip je nu in maanzaad.
Prik de maanzaadsandwiches op de spies en vervolgens een stukje ham. Werk ook zo weer verder.
Steek ook hier weer de radijsjes tussen de sandwiches en versier met scheutjes naar keuze.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be