Spongecake van aardbeien en rabarber

Ingrediënten

Dit nagerecht behoeft geen betoog, want de combinatie van de ingrediënten doet wonderen. Rabarber en aardbeien gaan heerlijk samen. De zoetheid van de aardbeien contrasteert betoverend verrassend met de wrange smaak van rabarber. Om het geheel wat pittiger te maken, kunt u wat verse gember toevoegen.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C, ovenstand 4. Meng de rabarber met de aardbeien in een diepe taartvorm van 23 cm en strooi 100 g (½ kopje) suiker over het fruit. Als u van gember houdt, is het nu het moment om dit toe te voegen.

  2. Giet de bloem met het bakpoeder in een kom. Klop in een andere kom de resterende suiker en boter samen op met een handmixer tot het mengsel licht en luchtig is. Klop de eieren en het vanille-extract op en voeg het vervolgens toe aan het bloemmengsel.

  3. Spreid het cakemengsel uit over het fruit en bak de cake circa 40 minuten in de oven. Neem af en toe een kijkje en als de cake fraai opgekomen en goudbruin gebakken is, moet het klaar zijn. Prik voor de zekerheid met een spies in de cake

  4. Dien de cake op met een flinke hoeveelheid vla.

0

Nog geen stemmen