Pizza quattro stagioni

Ingrediënten

Deeg

  • 400 gr 00-bloem (doppio zero)
  • 200 ml water
  • 36 gr verse gist
  • 2 th lepel zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 snuifje suiker

beleg

  • 4 el tomatenpassata
  • 120 gr gekookte ham
  • 120 gr champignons
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • enkele olijven
  • 100 gr artisjokken
  • 200 gr mozzarella
  • olijfolie
  • enkele blaadjes oregano
  • enkele blaadjes basilicum
  • parmezaan
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Strooi wat bloem over het werkblad zodat het deeg niet kleeft. Doe de bloem in de keukenrobot.

  2. Vermeng de gist met het water en voeg bij de bloem. Doe er ook het zout, de olijfolie en suiker bij. Laat het deeg enkele uren rijzen op een warme plaats zodat de massa verdubbelt.

  3. Rol het gerezen deeg uit tot het de vereiste vorm en dikte heeft, liefst met de hand. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Strijk de tomatensaus uit over het deeg.

  4. Snij alle groenten in fijne schijfjes. Hak de basilicum en oregano fijn. Beleg de pizza met de gerookte ham, de fijngesneden groenten en kruiden.

  5. Snij de mozzarella in schijfjes en leg ook deze op de pizza. Rasp wat parmezaan over de pizza. De pizza gaat nu 10 à 15 min. in een oven van 230°.

0
Nog geen stemmen