Pasta Quattro Formaggi
Ingrediënten
-
1 dl melk
-
2 dl witte wijn
-
½ citroen
-
25 gr bloem
-
25 gr boter
-
30 gr gemalen Emmenthal
-
30 gr Gorgonzola
-
30 gr Provolone
-
30 gr gemalen Parmezaan
-
1 eidooier
-
1 dl room
Bereiding
Maak een roux van de bloem en de boter. Giet wat witte wijn er bij en roer de klonters weg. Voeg de rest van de witte wijn en de melk toe. Voeg elke kaas beetje per beetje toe. Hou de Gorgonzola apart. Verfris met citroensap en kruid met peper en zout.
Maak een tweede binding (een liaison) door de room met het eigeel te mengen. Doe deze liaison op het einde bij de saus.
Kook de pasta gaar. Giet af. Meng met de saus en de verkruimelde Gorgonzola.
Werk af met een beetje peterselie of basilicum of gedroogde oregano.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be